top of page

GUALI

 

   Het woord “guali” betekent “kind“ in de taal van de Taïnos. De Taïnos waren de oorspronkelijke bewoners van het eiland Hispaniola waarop de staten Haïti en de Dominicaanse Republiek zijn gevestigd.

 

 

 

 

 

MISSIE      

 

   Met het initiatief Guali wensen we mee vorm te geven aan een alternatief samenwerkingsverband tussen Noord en Zuid. We besteden in de eerste plaats aandacht aan de kinderen en hun gezin en wensen te werken in een klimaat van wederzijds vertrouwen. We brengen hun leven onder de aandacht van de mensen in Europa.

ONZE LOCATIES

Rotselaar (België)

Loma de Cabrera (Republica Dominicana)

ORGANISATIE

VISIE

 

   Guali is een initiatief van een multidisciplinaire groep mensen, die op efficiënte, doelgerichte, eerlijke en transparante wijze hulp wil bieden aan de arme en zeer arme gezinnen in de Dominicaans-Haïtiaanse grensstreek. We proberen dat te doen door het coördineren en kanaliseren van vrijwilligerswerk en materiële hulpmiddelen. We willen deze gezinnen steunen en hun vaardigheden versterken, zodat zij toegang verkrijgen tot een waardiger bestaan, zowel op materieel als spiritueel vlak. Hierbij streven we naar een symbiotische samenwerking tussen Noord en Zuid.

 

DOELSTELLING

 

   De mensen van Guali willen bijdragen aan een daling van het ziekte- en sterftecijfer bij de kinderen, door het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg in al zijn aspecten en tot voedselzekerheid voor de arme en zeer arme gezinnen in de Dominicaans-Haïtiaanse grensstreek.

bottom of page