top of page

VRIJWILLIGER

Kandidaat-vrijwilligers geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Guali vzw kunnen ons tevens contacteren via info@guali.be .

ACTIVITEIT TEN VOORDELE VAN GUALI

Guali Canta frist uw avond muzikaal op ten voordele van Guali.

Guali heeft bovendien een volledig uitgewerkt programma ter beschikking, dat we brengen op scholen die een actie op touw zetten om Guali te steunen.

 

Meestal wordt als volgt te werk gegaan bij een schoolactie ter ondersteuning van Guali.

 

- de leerlingen komen per graad - 3de kleuterklas, eerste, tweede en derde graad. Dit zijn dan 4 groepen. Indien de groepen te groot zijn kan er gesplitst worden. (wat een langere tijd in beslag neemt)

 

- we werken met een powerpoint aangepast aan het niveau van de kinderen. Er zijn dus 4 verschillende montages gemaakt volgens de leeftijd van de kinderen

 

- de bedoeling bestaat er in om a.d.h. van de getoonde beelden en ons verhaal de kinderen bewust te maken van de leefsituatie van de kinderen in de Dominicaans-Haitiaanse grensstreek en hun eigen leefsituatie in Vlaanderen. Er worden thema's als gezin, woning, school, voeding, ondervoeding en natuurlijk gezondheidszorg waarbij de werking van de mobiele pediatrische raadpleging centraal staat, besproken.

Het geheel wordt opgefrist met kinderliedjes die we tijdens één van onze inleefreizen opgepikt hebben in de Dominicaanse Republiek en samen met de kinderen zingen.

 

Praktisch

Het is handig als wij in een vast lokaal blijven en de groepen naar ons komen. Dit ivm de projectie.

Hoe groot de groep kan zijn hangt af van de grootte van het lokaal. Ook rekening houden dat bij een te grote groep het moeilijker wordt om alle kinderen aan bod te laten komen. Max dat we tot nu toe deden was rond de 100 leerlingen.

 

Duur

Voor de kleuters voorzien we meestal een 20 minuten voor de andere leeftijden kan het 45 min. per groep.

 

Belangrijk is dat we een datum vinden die past voor de school en de vrijwilligers van Guali die op bezoek komen.

 

Guali heeft een infostand/tafel die in de inkomhal op school kan geplaatst worden gedurende de actie.

 

Soms is er vraag naar een lied dat gedurende de actie in de klassen kan gezongen worden.

Guali heeft een lied dat nauw aan het hart ligt: 

"Que canten los ninos" van Louis Perales (Dat de kinderen mogen zingen). Het refrein van dit lied kan tijdens een bezoek aan de school aangeleerd en vertaald worden.

SCHENKING TEN VOORDELE VAN GUALI

Schenking nalatenschap (legaat)

 

Mevrouw Clara Scheirsen, afkomstig van het kleine dorp Pervijze (nu Diksmuide), heeft een groot stuk van haar leven belangeloos zorg gedragen voor anderen.

Het was haar wens om na haar overlijden een deel van haar geld te schenken aan goede doelen, Guali was er één van. Zij is 92 jaar oud geworden.

DRAAG JE STEENTJE BIJ

bottom of page