Skip to navigation
Guali is een vierde pijler initiatief dat de uitwisseling tussen mensen in het noorden en mensen in het zuiden wil bevorderen. Guali werkt voor kinderen en hun gezinnen die in grote armoede of erg afgelegen leven en hierdoor bijzonder kwetsbaar zijn.
image description image description

 

OVER GUALI

Toen Dr Meyns in november 2007 met  haar gezin terugkeerde naar de Dominicaanse Republiek, had zij reeds een kleine groep mensen bereid gevonden om met hun inzet en/of financiële middelen een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheidstoestand van deze kinderen. Ter plekke leidt Dr Meyns nu een multidisciplinair team dat initieel startte met een mobiele pediatrische raadpleging maar dat zijn actieradius inmiddels heeft uitgebreid. Dit team ter plekke en het netwerk van sympathisanten in België, vormen de organisatie die zich Guali noemt, wat “kind” betekent in de taal van de oorspronkelijke bewoners van het eiland waarop zich nu de staten Haïti en de Dominicaanse Republiek bevinden.

Guali is een vierde pijler initiatief die de uitwisseling tussen mensen in het noorden en mensen  in het zuiden wil bevorderen. We zien vrijwilligerswerk als een wederzijdse verrijkende ervaring voor mensen die in zo’n verschillende omstandigheden leven.

Guali werkt met kinderen uit gezinnen die in grote armoede of erg afgelegen leven en hierdoor bijzonder kwetsbaar zijn.  Men kan kinderen niet los zien van het gezin waarin zij opgroeien. Daarom ondersteunt Guali ook deze gezinnen die zij als de ideale omgeving ziet waarin een kind op gezonde wijze kan opgroeien en zich ontwikkelen.

Lees meer over onze doelgroep

 

Back to top